Andra klassiska Nintendo-figurer

Super Mario må vara den största tv-spelskaraktären genom tiderna, men Nintendo har skapat många andra intressanta karaktärer som har blivit enormt populära genom åren. De flesta av dem föddes på Nintendo Entertainment System (Nintendo 8-bitars), men har sedan dess varit huvudkaraktärer i en rad olika spel.

Samus Aran – Metroid

Året är 1986 och tusentals personer spelar för fullt på sina Nintendo-konsoler. De flesta spelen är relativt gulliga och harmlösa, men så kom Metroid. Du är en tuff prisjägare vid namn Samus Aran i yttre rymden som skickas till en piratbas för att hindra dem från att använda livsformen Metroid för att framställa biologiska vapen. Spelet var mörkt, rått och hade en fantastisk story med en stor vändning i slutet. Efter att ha kämpat dig genom basen och tagit kol på Moderhjärnan så tar Samus plötsligt av sig sin rustning, och det visar sig att det är en kvinna. Hon har sedan dess figurerat i många spel och är utan tvekan en av Nintendos mest älskade karaktärer.

Fox McCloud – Star Fox/Starwing

Fox är kort och gott en räv som går på två ben, men som framförallt är en fena på att flyga rymdskepp. Han dök först upp i spelet Star Fox som släpptes 1993 till konsolen Super Nintendo Entertainment System. Spelet blev mycket uppmärksammat eftersom kassetten inkluderade ett Super FX-chip som tillät för tiden fantastisk 3D-grafik. Serien sålde mycket bra och flera uppföljare har kommit under åren. Karaktären Fox McCloud har bland annat varit med i Super Smas Bros och Stunt Race FX som gästkaraktär.

Donkey Kong – Donkey Kong

Ingen rök utan eld, och ingen Mario utan Donkey Kong. Precis som Mario gjorde han sin debut i spelet som bär hans namn, och han var då antagonisten som tillfångatagit den lille italienarens flickvän. I uppföljaren Donkey Kong Jr så var det dock just Donkey Kong vi fick kontrollera, och då för att frita hans mamma från Mario. Karaktären har varit med i flera spelserier, bland annat Donkey Kong Country, Donkey Kong Land och Donkey Konga.